Dublin, 28.2.-1.3.20

Vi skriver julen 2019 – hvor børnene overraskede deres forældre med en fælles julegave: en weekend-familietur til Dublin. Det vil sige: De gav os flyvebilletterne, og resten – heriblandt opholdet på hotel i den irske hovedstad – var det underforstået, at vi forældre stod for.
Jamen, så fik vi da booket hotel til os alle midt i Dublin på Marlin Hotel – lige i hjertet af byen med alle vigtige seværdigheder, restauranter, barer og indkøbsmuligheder i gåafstand fra hotellet. Det blev i øvrigt så den sidste tur lige på kanten af, at Europa og resten af verden lukkede ned på grund af Corona.

Velkommen til Dublin…

Fredag d. 28.2.
Afrejse fra København sent sidst på eftermiddagen – og ankomst til Dublin om aftenen. Derefter med taxa til hotellet, hvor vi blev indkvarteret og gik ud for at få lidt at spise, inden vi lagde planer for de næste to dage – og faldt til ro.

Lørdag d. 29.2.
Efter morgenmaden gik vi ud for at kigge på byen. Da vi havde besluttet os for at få et overblik over byen, valgte vi en tur med Big Bus Tours, hvor vi blev fragtet rundt og samtidig fik lidt info om de steder, vi kørte forbi. Altså bevægede vi os på gåben over til stoppestedet ved parken St. Stephen’s Green, hvor vi stod på bussen og så ellers lod os føre rundt, mens det begyndte at regne.

Temple Bar – i regnvejr, så man var nødt til at søge læ

Stephen’s Green Shopping Centre

Turen førte os steder hen, som vi alligevel ikke kunne være nået til fods. F.eks. kom vi forbi Saint James’ Park med Wellingtonmonumentet og the Spire, forbi Guinness bryggeriet og Jameson Distillery – uden at stå af for en prøvesmagning – inden vi endte i regnvejr i Temple Bar, hvor vi så ad flere omgange søgte læ for regnen inden døre til en øl og levende, autentisk irsk folkemusik. I det hele taget blev meget af dagen spoleret af regnvejret, der bare blev ved…
På vej tilbage til hotellet blev der lige tid til et besøg i Stephen’s Green Shopping Centre – egentlig bare for at finde et toilet, men det endte med nogle timer her i et indkøbsmekka for en del af familien.

Den berømte statue af Molly Malone

Aftensmaden blev nydt med Fish&Chips og lignende fastfood i O’Neills Pub & Kitchen lige ved statuen af Molly Malone.

Søndag d. 30.2.
Sidste dag her i Dublin blev en dag, hvor vi bevægede os rundt på gåben for at se nogle af de mest kendte seværdigheder i byen. Turen førte os tilbage til statuen af Molly Malone og videre til parlamentet og James Joyce Pub.

Dublin Castle

Christ Church Cathedral

Videre til Dublin Castle, Christ Church Cathedral og gennem gader med flotte, bemalede døre, der kunne blive til en hel fotoserie for sig selv. Og endelig nåede vi vores mål, Teeling Distillery, hvor vi havde bestilt en rundvisning og en prøvesmagning af nogle af deres whiskey. Fint, men nej, der blev ikke købt whiskey med hjem!

Teeling Distillery, et besøg værd

Her fremstilles de dyre dråber…

På vej tilbage fra destilleriet gik turen forbi St. Patricks Cathedral, hvor vi bla. var inde for at se Jonathan Swifts gravsted. Kathedralen var i øvrigt et besøg værd, og den er de irske katolikkers vigtigste, kirkelige sted.

Det irske parlament

Videre gik de gennem George’s Street Arcade, før vi kom til dagens sidste besøg, universitetet og Trinity College, med dets smukke gamle bygninger fra 1592. På universitetets bibliotek kan man bla. se Book og Kells med de fire evangelier – en bog fra ca. år 800.

Universitetet med Trinity College

The Globe udenfor bibliotket på Trinity College (Kunstner: Arnaldo Pomodoro)

Herefter var det tid til lidt fast føde, inden turen igen gik til lufthavnen for vores hjemrejse.

En chokoladecafé

Dette blev så vores sidste rejse, inden der blev lukket ned på grund af corona pandemien, som gjorde ferieture i udlandet mere eller mindre umulige. Allerede mindre en uge efter vores hjemkomst fra denne dejlige tur med alle vores 4 unger, lukkede samfundet ned…

Dette indlæg blev udgivet i Selv arrangeret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *